Aceasta prajitura e preferata familiei. Suntem cam dependenti de tot ce contine cacao...:))))Incepem prin a da drumul la cuptor la 180 (foc moderat).

Separam albusurile 2de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu uleiul pana devin ca o maioneza. Albusurile le batem cu praful de sare, iar cand devin ca o spuma adaugam zaharul si le mai batem pana cand acestea se intaresc. Adaugam galbenusurile peste albusuri, apoi urmeaza faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Amestecam cu grija cu o lingura de jos in sus pentru a obtine un aluat cat mai aerat.

Pregatim o tava (20/30), o tapetam cu hartie de copt sau o ungem cu ulei si o presaram cu faina. Punem aluatul si dam la cuptor pentru 30-35 min. (faceti testul cu scobitoarea). Primele 15 min. nu deschidem usa cuptorului pentru a nu se lasa blatul.

Cand s-a copt blatul, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Eu il fac cu o zi inainte de a pune crema...se taie mai usor, dar nu e obligatoriu sa faceti ca mine...:)Intre timp pregatim crema. Punem intr-un vas inalt margarina si o batem cu mixerul pana devine ca o spuma, apoi adaugam zaharul pudra si continuam cu mixatul pana ce zaharul s-a topit complet. Punem cele trei galbenusuri, apoi cacaoa si la final fiola cu esenta de rom.

Siropul il pregatim in felul urmator: punem intr-un vas zaharul cu 3-4 linguri de apa si lasam sa se caramelizeze. Cand capata o culoare aurie, adaugam restul de apa care trebuie sa fie calda si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Punem fiolele de esenta si lasam sa se raceasca.

Taiem blatul in doua, insiropam prima jumatate adaugam crema, insiropam si cealalta jumatate si o punem peste. Pregatim glazura conform indicatiilor de pe pachet si o intindem deasupra prajiturii.

Dam amandina la rece de preferat 4-5 ore, dar e mai buna a doua zi. O taiem in cuburi si o savuram cu multa pofta...:)