Treaba este foarte simpla, asta pentru ca toata lumea se pricepe la clatite. E drept, parerile sunt impartite, pentru ca unii pun accent pe umplutura iar altii pe aluat. Eu acord atentie ambelor parti, nu de alta, dar cand gusti dintr-o clatita ce-ti umple gura de savoarea parfumata a ingredientelor parca e altceva in comparatie cu aluatul fad facut doar din apa si faina, eventual ou. E drept, pentru clatitele ce se umple cu branza, altfel stam de vorba, dar cele dulci trebuie sa fie bogate in arome si mirosuri. Parerea mea, desigur, ca doar nu sunt bucatar. :Di cum pofta de clatite este mare, am purces la facut. Am amestecat ingredientele enumerate mai sus (mai putin gemul si ciresele, desigur) amestecand cu un tel (nu mixer) pana cand aluatul a capatat consistenta necesara turnarii in tigaia incinsa. Evident, compozitia am lasat-o cca 30 de minute la rece pentru ca faina sa se desfaca asa cum se cuvine, asta pentru ca nu pot spune ca trebuia sa creasca, ca la aluaturile obisnuite. Intr-o tigaie de teflon bine incinsa am picurat foarte putin ulei si am turnat cu un polonic compozitia necesara unei clatite, intorcand clatita (musai prin aruncare) la momentul potrivit coacerii. Eventual, pentru cine nu are indemanare, dupa desprinderea de marginile tigaii (cu o spatula) clatita poate fi intoarsa cu ajutorul unei palete. Le-am asezonat cu cirese confiate, bune si aromate.

Pofta buna!se poate folosi laptele in locul apei ori chiar cele doua combinateapa minerala este mult mai buna la aluaturi decat apa simpla, platanu am pus zahar, afara de cel vanilat, zaharul duce (predispune) la lipirea clatitei si eventual ruperea ei. oricum, umplutura este destul de dulcede data asta am optat pentru cirese, dar cu alte ocazii folosesc gem de prune, de visine, nuci ori alte umpluturi, dupa gust.