O prajitura cu peripetii... A fost pusa initial intr-o forma de tort. Cand sa o iau sa o pun la cuptor s-a dezmembrat. Pana la final, lucrurile au fost ok, dar....

Atentie... prajitura are numai 50 ml vin, nu mai imbat pe nimeni....gustul a fost minunat..

Etapa I: merele ..

Intr-o tigaie se pun la caramelizat 5 linguri cu zahar. Cand este gata se adauga vinul si scortisoara si se lasa la fiert. Se adauga merele si ciresele si se lasa la foc mic ca acestea sa fiarba. Cand sunt gata se lasa la racit. Merele se aseza intr-o tava, cu tot cu sirop.

Etapa II; Blatul: Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar puse pe rand si un praf de sare pana rezulta o bezea consistenta. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa si se pun peste albusuri. Adaugam faina si praful de copt amestecate, lingura cu lingura de jos in sus pentru a nu se lasa aluatul. Aluatul rezultat se pune peste mere se se baga la cuptor pret de 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. La final, prajitura se rastoarna, merele fiind deasupra.