Intai facem marinata pt somon:mustar, ulei de masline, piper alb, condimente de peste, suc de lamaie, usturoi, patrunjel taiat f marunt, facultativ-soIntai facem marinata pt somon:mustar, ulei de masline, piper alb, condimente de peste, suc de lamaie, usturoi, patrunjel taiat f marunt, facultativ-sos de chili.

Punem feliile de somon in marinata si le lasam 15 minute. Intre timp ne ocupam de spanac:il oparim si-l lasam cateva minute(2-3). Apoi il scurgem si-l taiem bucati mai mari.

Intr-o tigaie punem ulei de masline si o lamaie taiata pe jumatate si o prajim putin.

Scoatem lamaile si apoi punem spanacul impreuna cu usturoi tocat la calit Intai calim putin usturoiul si apoi punem spanacul fierbem pastele.

O parte din spanac il amestecam cu pastele(condimentam cu sare si piper) si o parte il lasam asa(condimentam). Sosul de smantana:Se pune la foc mic si se amesteca ingredientele pentru sos, e gata cand se ingroasa. Somonul il facem pe gratar, cam 2-3 minute pe fiecare parte. Pofta buna!Reteta File de somon la gratar cu sos de smantana a fost propusa de Alis pe forum reteteAlte retete cu peste gasiti aici:Peste la tava cu praz, Peste - rapid si bun,Paste cu peste