E inspirata de pe blogul lui Edith,,www.edithskitchen.ro,, careia ii multumesc. Nu au iesit asa frumosi ca ai ei, dar sunt foarte buni si se fac foarte usor. Eu sigur mai repet figura, ca ne-au placut foarte tare.

Intr-un castronel se amesteca drojdia cu zaharul si 2-3 linguri de apa calduta. Se amesteca bine, apoi se lasa la odihnit 10 minute.

Intr-un vas incapator se cerne faina, se amesteca cu sarea, se adauga compozitia de drojdie si restul de apa calduta. Se framanta un aluat care nu se mai lipeste de maini. Se pune la crescut pentru o ora, la loc caldut intr-un vas uns cu ulei si acoperit cu folie alimentara.

Dupa ce a crescut, aluatul se imparte in 8 bucati egale. Fiecare bucata se face sub forma de sul lung cam de 50 cm. Dupa care se indoaie in jumatate, apoi cele doua jumatati se rasucesc si se unesc capetele. .

Apa cu bicarbonatul ( atentie! o lingura rasa, nu mai mult, ca sa nu capete gust neplacut!) se pun la foc mic. Cand incepe sa fiarba se adauga covrigii rand pe rand pentru 5-6 secunde fiecare. Se scot direct pe tava