Am descoperit lintea in aceasta iarna . Nora mea mi-a spus ca in Spania a mancat si este tare buna . Am incercat si intradevar este foarte gustoasa, un amestec intre mazare si fasole .

Spalam lintea si o lasam la inmuiat 30 de minute.

Punem lintea la fiert .

Intre timp curatam zarzavatul si il taiem cubulete. Taiem carnatul si ceafa si le punem la prajit impreuna cu costitele .

Adaugam zarzavatul si amestecam, condimentam cu sare, piper dupa gust si o lingurita boia de ardei dulce .

Punem 2 cani de apa fiarta cat sa acopere compozitia si lasam la fiert.

Cand sunt fierte legumele si carnea punem lintea deja fiarta si sucul de rosii . Daca mai este nevoie mai adaugam sare si piper .

Se serveste calda cu muraturi sau salata preferata .

Noi am servit cu salata de leurda si rosii . A fost tare gustoasa mancarica de linte .

Merita sa incercati !!!Se poate face lintea de post numai cu legume.