Detalii Pulpe de curcan cu crusta de mustar
Ingrediente:
pulpe de curcan inferioare 2 bucati,
Pentru marinada,
usturoi o capatana,
vin alb demisec cca,
300 ml,
foaie de dafin,
sare iodata,
cimbru,
apa,
Pentru crusta: mustar clasic 4-5 linguri,
ulei de masline 3-4 linguri,
sare iodata,
cimbru,
busuioc,
oreagano,
boia de ardei dulce o lingurita,
Pentru gatit: usturoi o capatana,
vin alb demisec cca,
300 ml,
ulei de masline
Initial am crezut ca doua pulpe inferioare de curcan, nu ne ajung la o masa si am plusat, cu un pic de piept, cu os de curcan :D. M-am inselat doua pulpe sunt arhi suficiente ptr patru persoane;)Pulpele curatate de eventualele tuleie, se pun la fezandat intr-un vas mare, alaturi de ulei, vin, foi de dafin, usturoi zdobit cu coaja cu tot, cimbru, foaie de dafin, piper boabe, la rece cca. 30 de minute. Intre timp se prepara sosul pentru crusta de mustar: intr-un mojar de garnit, in cazul meu, se pune mustarul, uleiul de masline, mirodeniile, se amesteca energic pana se omogenizeaza toate ingredientele.
Dupa cele 30 de minute, se scot pulpele din marinada, se spala de sos, apoi se cresteaza pe toate partile si se maseaza cu sosul de mustar. Se pun intr-o tava termorezistenta, se pun la copt neacoperit in cuptorul preincins, cca. 10 minute la foc iute, apoi se adauga vinul si se acopera, lasandu-se la gatit cca. 50 de minute la 220 grade. Friptura se serveste fierbinte alaturi de cartofi cu rozmarin, tzatziki si salata de varza. Spor si pofta buna!