E mai migaloasa ea, dar e de mare angajament (adica efect :) ) Se pot folosi insa si cochilii XXL (acele Jumbo Shells) care sunt mult mai usor de manevrat.

Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Se prepara sosul marinara: 2 catei de usturoi zdrobiti si ceapa tocata se calesc in 2 linguri ulei de masline impreuna cu cateva frunze proaspete de busuioc (tocate), apoi se adauga rosiile decojite si maruntite la blender, se lasa sa fiarba 15 minute la foc mic; apoi se ia sosul de pe foc si se adauga sare si piper dupa gust. Spanacul maruntit fin se caleste in 1 lingura ulei de masline pana se evapora. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga oul, gorgonzola si mozzarella data pe razatoare, un praf de piper, sare (dupa gust) si se amesteca pana se omogenizeaza. Se fierb pastele al dente conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg si se lasa la racit. Intr-un vas termorezistent se pune jumatate din cantitatea de sos marinara. Se umple fiecare cochilie cu amestecul de spanac si branza si se asaza in vas. Deasupra se pune restul de sos, mozzarella si se acopera cu folie de aluminiu. Se coace astfel timp de 25 minute, apoi se scoate folia si se mai lasa in cuptor pana cand se rumeneste branza de deasupra (10-25 minute). Se serveste cald, cu parmezan ras.