Un dulce traditional care-l poate face orisice gospodina. Daca am primit tigaie speciala de ceramica am vrut sa vad cum gateste singura. Singura nu a vrut decat ajutata, dar eficienta este maximaFaina se cerne. Laptele se fierbe si se raceste. Ouale se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa. Zaharul farin se amesteca cu vanilia. Se pune faina intr-un castron, se sparg ouale, se adauga praful de sare si putin lapte. Se face o coca care se subtiaza cu laptele ramas, pana se obtine compozitia de clatite.

Incingem tigaia bine, care este unsa cu putin ulei. Cu un polonic incepem sa punem compozitia de clatite rotind tigaia pentru a se uniformiza aluatul. Astfel repetam operatiunea pana terminam aluatul de clatite. Clatitele le asezam pe un platou intins, una peste alta, apoi le ungem cu gem si le rulam sau le impaturim. Se pudreaza cu zahar praf. Pofta buna .

Preparatul cite 2 clatite /portite Se prezinta pe platoul incalzit sau farfurie ;