Ungem wok-ul incins bine cu putin ulei, punem ciupercile taiate in el, punem capacul si le las putin sa se moaie.

Dupa putin timp, torn 100 ml de suUngem wok-ul incins bine cu putin ulei, punem ciupercile taiate in el, punem capacul si le las putin sa se moaie.

Dupa putin timp, torn 100 ml de supa si pun o jumatate de ceapa taiata, fara nimic altceva si le las cam 20 minute, sa se faca bine.

In continuare am pus pipotele la fiert, fara nimic, si le-am tras un clocot bun, dupa care le-am spalat, am pus apa rece, jumatatatea cealalta de ceapa taiata, alcool (whisky am avut), sare, ghimber, si inca 100 ml de supa. Le-am lasat inca un clocot bun (am tot gustat sa vad cat de tari sunt). La sfarsit, le-am clatit si strecurat.

Pun ulei in wok-ul incins si zahar. Dupa ce uleiul devine brun, arunc pipotele si le invart, pana devin brune si ele . In momentul acesta adaug ghimber, sos de soia, putine granule din vegeta (pe post de glutamat), restul de supa.

Iar cand adaug si alcoolul, agitatzie mare in wok. Amestec bine si pun capacul, lasand un timp sa se ingroase sosul. La sfarsit adaug si ciupercile, potrivesc de sare dupa gust.

Le mai las un pic sa se patrunda, dupa care, gata, la farfurie cu ele Se serveste cu garnitura de orezPofta buna!Reteta Pipote cu ciuperci a fost propusa de nenea Radu pe forum reteteAlte retete cu ciuperci gasiti aici:Ciuperci umplute, Gulas de ciuperci,Ciuperci umplute