Bune si calde, bune si reci,sunt ideale cand vrei ceva dulce...

Incalzim laptele - in jumatate din cantitate dizolvam drojdia,iar in cealalta jumatate dizolvam zaharul. Lasam maiaua sa creasca. Intre timp, punem faina in lighean si o amestecam cu sarea, coaja de citrice si vanilia. Adaugam drojdia si laptele si incepem sa framantam, punand cate putin bors.

La final, mai framantam cca 10 minute, ca sa incorporam si uleiul,Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi framantam usor ca sa scoatem aerul. Rupem bucati din aluat, le asezam pe un balt si le mai lasam la crescut cca 30 minute.

Incingem ulei intr-o craticioara si punem la prajit gogosile. Dupa ce se prajesc pe ambele parti le scoatem pe servet sa se absoarba surplusul de ulei, apoi le tavalim pe toate partile prin zahar pudra vanilat.

Sunt delicoase lanaga o cana de lapte seara, sau lanaga o cafea aromata dimineata :)Pofta Buna!daca inlocuim laptele cu apa, vom obtine gogosi de post