Preparare Blat: Galbenusurile se freaca spuma cu 200 gr zahar si se adauga la el treptat cele 200 gr faina, apoi adaugam si albusurile batute spuma si 1 plic praf de copt. Compozitia rezultata o impartim in trei parti egale. In prima parte punem 50 gr nuca macinata, in a doua parte punem 1 lingura cacao. Se coc separat in aceeasi tava pe hartie de copt. Preparare crema: Cele 4 galbenusuri de ou se freaca spuma cu 100 gr zahar si cele 2 budinci. Laptele se infierbanta si se adauga peste compozitia de ou si budinca treptat amestecand apoi se pune la fiert la foc mic pana se ingroase crema. Se imparte si crema in trei parti egale. In prima parte punem 1 plic de zahar vanilat, in a doua parte punem 1 lingura cacao si 50 gr stafide si in a treia parte punem restul de stafide. Intr-o tava mai adanca asezam cele trei tipuri de blat pe care in prealabil le insiropam bine cu sirop de zahar ars si esenta de rom si le ungem cu cremele diferite. Se acopera cu folie si se da tava la rece pentru cateva ore. In momentul in care se serveste, cu o lingura se rup galuste care se aseaza pe farfurie, se stropeste cu ciocolata topita si deasupra se pune frisca. Aceasta prajitura nu se taie in forme bine definite, specificul ei fiind forma de galuste (rotunde) rupte cu lingura sau un polonic mai mic.

Preparare Blat: Galbenusurile se freaca spuma cu 200 gr zahar si se adauga la el treptat cele 200 gr faina, apoi adaugam si albusurile batute spuma si 1 plic praf de copt. Compozitia rezultata o impartim in trei parti egale. In prima parte punem 50 gr nuca macinata, in a doua parte punem 1 lingura cacao. Se coc separat in aceeasi tava pe hartie de copt. Preparare crema: Cele 4 galbenusuri de ou se freaca spuma cu 100 gr zahar si cele 2 budinci. Laptele se infierbanta si se adauga peste compozitia de ou si budinca treptat amestecand apoi se pune la fiert la foc mic pana se ingroase crema. Se imparte si crema in trei parti egale. In prima parte punem 1 plic de zahar vanilat, in a doua parte punem 1 lingura cacao si 50 gr stafide si in a treia parte punem restul de stafide. Intr-o tava mai adanca asezam cele trei tipuri de blat pe care in prealabil le insiropam bine cu sirop de zahar ars si esenta de rom si le ungem cu cremele diferite. Se acopera cu folie si se da tava la rece pentru cateva ore. In momentul in care se serveste, cu o lingura se rup galuste care se aseaza pe farfurie, se stropeste cu ciocolata topita si deasupra se pune frisca. Aceasta prajitura nu se taie in forme bine definite, specificul ei fiind forma de galuste (rotunde) rupte cu lingura sau un polonic mai mic.