Se pune pe foc in oala cu apa 1 lingura de sare cand s-a incalzit se adauga pastele si se lasa sa fiarba.

Cand da primul clocot adaugam patrunjelul tocat marunt si lasam sa fierba bine amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de oala,cand sunt fierte pastele,dam cratita la o parte si ne ocupam de iaurt pe care il amestecam cu oul si cele doua linguri de faina .

Luam cu lingura din supa si punem peste iaurt pentru al aduce cat de cat la temperatura acesteia.

Turnam apoi amestecul in oala si aducem din nou la fiert lasand sa dea din nou cateva clocote si amestecand din cand in cand.

In acest timp cat fierbe,luam o craticioara,incingem 4 linguri de ulei si adaugam fulgii de boia iute si menta,amaestecand,nu lasam mult,chiar deloc decat sa sfaraie putin in ulei aceste condimente ca altfel se ard.

Oprim focul la supa iar cu o lingura(atentie,uleiul incins in contact cu supa va sfarai,deci nu turnati totul odata) punem in oala acest amestec de condimente prajite,potrivim din nou cu sare.

Este o supa foarte aromata buna iarna pentru continutul de menta dar si rece vara.

Pofta buna!