Da, stiu ce o sa ganditi: Iar placinte? :) dar ce sa fac daca am luat si eu virusul :)Pentru aluat am tras cu ochiul la reteta Corinei http://www.retete/retete/placinte-ardelenesti-59636.htmlPentru aluat, frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza si ii adaugam 2 linguri de apa calduta. O punem in mijlocul fainii si o lasam cateva minute la odihnit pana face spuma(5 minute ar trebui sa fie suficiente). Dupa acest timp, incepem sa amestecam usor cu o lingura, adaugand restul de apa calduta, si sarea. Framantam apoi cu mana adaugand treptat uleiul, timp de 5 minute. Aluatul meu era putin lipicios, dar nu i-am mai adaugat faina, pentru ca m-am ajutat de aceasta la intins. L-am pus la crescut in cuptorul cu microunde, acolo e mereu ferit de curenti si imi cresc bine aluaturile(atentie, microundele trebuie sa fie scos din priza :)) ).

Cand aluatul si-a dublat volumul(l-am lasat cam 45 de minute), rupem bucatele pe care le intindem intr-o foaie subtire circulara. Ne ajutam de faina ca sa nu se lipeasca. Presuram pe aceasta oregano, mozarella si parmezan, dar nu mult pentru a le putea apoi impaturi. Aducem marginile spre mijloc si apasam usor, apoi intindem iar foaia cu branza inauntru, dar fara a o rupe.

Ungem o tigaie cu putin ulei si o incingem, apoi punem o placinta si cu ajutorul unei pensule o ungem cu ulei si pe partea cealalta. Le prajim pana se rumenesc si le servim calde.