Am vazut aceste cornuri la foarte multi bucatarasi, am salivat la ele pana le-am pregatit si eu. Sunt extrem, dar extrem de pufoase si delicioase, asa ca vi le recomand.

Aluatul: Laptele il punem pe foc pana devine caldut, apoi adaugam drojdia, amestecam si lasam 5 minute sa dospeasca.

Untul il topim apoi il lasam sa se raceasca.

Intr-un bol turnam faina, adaugam zaharul, ouale, sarea, untul, coaja rasa de lamaie si zaharul cu pastai de vanilie.

Framantam, iar treptat incorporam amestecul de lapte cu drojdie.

Vom obtine un aluat foarte elastic si nelipicios, insa eu am mai adaugam doua linguri de faina pentru ca era putin lipicios dupa ce am pus tot laptele.

Il dam la rece cat pregatim umplutura.

Umplutura:Intr-un castron punem toate ingredientele si le amestecam usor pana devin o pasta.

Aluatul il scoatem de la frigider si il impartim in 35 de bucatele micute.

Luam fiecare bila in parte, intindem o foaie subtirica sub forma dreptunghiulara cu capetele rotunjite, punem umplutura si o intindem.

Le rulam usor, le dam forma de potcoava apoi le asezam intr-o tava tapetat cu hartie de copt lasand putin spatiu intre ele.

Separam oul, le ungem intai cu galbenus, lasam sa se usuce putin, apoi cu albusul batut spuma.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata le scotem sa se racoreasca, apoi le acoperim cu folie alimentara sa se pastreze fragede.

Pofta buna!