Ceapa se spala si se taie rondele, aripioarele se spala si se lasa la scurs, iar usturoiul si rosiile din conserva se taie marunt, la randul lor.

Se pune uleiul la incins iar in el se rumenesc usor pe ambele parti, aripioarele, condimentate in prealabil cu sare si piper.

Dupa ce s-au rumenit, se scot intr-un vas, iar in uleiul ramas se pun ceapa si usturoiul si se calesc usor.

Se adauga rosiile maruntitite, bulionul din conserva, apa, vinul, foaia de dafin, delikatul, aripioarele rumenite si se lasa sa fiarba la foc mic.

Dupa 20 de min. se adauga tarhonul si se iau cateva linguri de zeama, cu care se dizolva intr-un recipient, mierea.

Aceasta se adauga peste preparat la sfarsit, adica peste inca 10-15 minute. Tot atunci se adauga si maslinele si patrunjelul verde tocat marunt. Se amesteca si se lasa putin sa se intrepatrunda gusturile.

Se poate servi cu orez sau piure de cartofi.

Eu am ales orezul natur.

Pofta buna!