I-am spus frittata fina pentru ca de obicei frittata italiana are o grosime de 2-4 cm cu multe legume sau cartofi care se poate taia cu usurinta in patrate mari. Eu am facut aceasta mica frittata din doar 2 oua si am incercat sa respect principiile Montignac deci fara cartofi .a iesit o minunatie pufoasa si legera, de atunci am mai repetat reteta de cateva ori .

In prima etapa se calesc legumele ( vanata si telina tija ) in ulei de masline, cu putina sare de mare grunjoasa si piper . La final cand sunt aproape facute adaugam rosiile taiate rondele. Se adauga apoi ouale batute bine cu putin ulei de masline si asezonate cu sare si piper . Se acopera cu un capac si se lasa sa creasca incet la foc mic, pret de 2-3 minute. Imi place ca rosiile sa ramana aproape crude de asta le pun la final. Se adauga la final verdeata preferata eu am adaugat busuioc verde, est eperfecta pentru un brunch, pranz sau chiar si cina, cred ca as putea sa o mananc in orice moment al zilei .folositi mereu pentru asezonare sare de mare grunjoasa, are un gust pur si intens, sarea fina ( tot de mare ) o folosesc numai pentru rectificarea asezonarii la final.