Eram cam nehotarata in ce priveste desertul pentru weekendul acesta.

Dar, clar trebuia sa fie ceva cu fructe .

Mama a zis categoric sa fie fara crema,asa am decis sa fie tarta.

Mai aveam visine din acelea puse la borcan,special pentru prajiturit,aveam si zmeura,dar m-am gandit sa-i adaug si ciocolata.

Si cum am pregatit prea mult aluat,am facut o tarta mare si mai multe mini tarte.

Mie mi-a placut foarte mult cum s-a armonizat gustul dulce acrisor al fructelor cu cel putin amarui al ciocolatei si blatul fraged al tartei.

Din pacate m-am cam grabit cu pozele ca sa plec la soare si relaxare iar cand m-am intors,nu prea mai era nimic de pozat .

Faina am amestecat-o cu un praf de sare si zaharul.,am pus apoi restul ingredientelor.

Smantana am adaugat-o la urma pana am obtinut consistenta dorita.

Trebuie sa rezulte un aluat usor de modelat.

Am pus coca la frigider pentru o ora,timp in care am pregatit jeleul de fructe.

Amidonul l-am diluat cu putin sirop,apoi l-am pus peste fructe si restul de sirop.

Am pus vasul pe foc si am amestecat continuu pana s-a ingrosat.

L-am lasat sa se raceasca.

Am impartit aluatul intr-o tava mai mare si in formele mici de tarte.

Deasupra am pus jeleul de fructe rece.

Pe tarta mare am facut un grilaj din aluat,pe cele mici nu am pus nimic,urmand sa pun ciocolata.

Le-am copt la 180 de grade timp de 30 de minute.

Ciocolata am topit-o pe baie de aburi impreuna cu frisca si am pus peste tarte cand acestea s-au racit.

Am decorat cu cirese.

Dupa cum vedeti,este o reteta foarte simpla,cu ingrediente la indemana. Pofta buna !!!!