M-am inspirat dupa Cheesecake-ul facut de vio_dreams. http://www.retete/retete/cheesecake-marmorat-cu-ciocolata-50846.htmlBlatul:Biscuitii ii maruntim la robot. Ciocolata o topim la baie de aburi impreuna cu frisca lichida si untul amestecand cu telul pana cand ciocolata se topeste si ingredientele se omogenizeaza bine. Ciocolata topita se pune peste biscuitii maruntiti si se amesteca bine. Compozitia de biscuiti se pune intr-o forma de tort detasabila pe care o tapetam cu hartie de copt. Tava o dam la frigider pana pregatim cremele.

Crema alba:Mascarponele il frecam cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Separat, batem frisca lichida pana se intareste, apoi adaugam pe rand crema de mascarpone in frisca si mixam in continuare.

La sfarsit adaugam gelatina preparata conform intructiunilor de pe ambalaj. Crema de ciocolata:Topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca si nessul amestecand cu telul pana se topeste ciocolata. Lasam ciocolata sa se racoreasca putin, apoi adaugam mascarponele pe care l-am frecat cu zaharul si amestecam energic cu telul pana se omogenizeaza bine ciocolata topita si mascarponele. La sfarsit adaugam gelatina preparata conform intructiunilor de pe pachet.

Scoatem tava din frigider, peste blatul de biscuiti adaugam crema alba, iar peste crema alba adauga crema de ciocolata. Dungile deasupra le-am facut cu furculita.

Cheesecake-ul il dam la frigider (peste noapte) pentru a se intari crema, apoi se poate servi.

Pofta buna!