Cu inspiratie de la Merisor si Laura...>:DNuca de cocos am avut-o curatata, am taiat-o bucatele si am marunti-o la robotul de bucatarie. Prima oara am incercat sa o fac razalita, dar mai aveam putin si rupeam robotul in doua...apoi daca am vazut ca merge prea greu, am schimbat discul si l-am pus pe cel de tocat.

Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile le-am batut cu un praf de sare, galbenusurile le-am amestecat cu indulcitorul. Pt ca am folosit indulcitor si nu zahar, galbenusurile nu au crescut in volum si nici nu s-au deschis la culoare. In timp ce mixam galbenusuile, am adaugat treptat untul moale. Faina am amestecat-o cu cacaoa si praful de copt. Peste amestecul de galbenusuri am adaugat alternand cu faina si lapte, pana am terminat toate ingredientele. La urma am incorporat si albusurile, amestecand incet cu un tel sa nu scoatem tot aerul din aluat. Am pus aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 30-40 minute. Scoatem blatul si-l lasam sa se raceasca. Cand blatul este rece, il impungem cu scobitoarea din loc in loc, pt a face ca blatul sa absoarba cat mai mult sirop. Pt sirop: punem zaharul brut intr-un ibris si-l lasam sa se caramelizeze. Adaugam laptele si lasam pe foc pana zaharul se topeste.

Pt crema: intr-un vas cu peretii dublii punem laptele si untul. Cand untul s-a topit adaugam in ploaie grisul, amestecam cu un tel si lasam pana da in clocot si se ingroasa. Adaugam indulcitorul si nuca de cocos in doua etape. Amestecam pana se incorporeaza ingredientele.

Pt asamblare: in tava in care am copt blatul punem folie alimentara. P{unem blatul in tava, peste blat turnam siropul, lasam cateva minute sa intre siropul in blat si apoi turnam crema calda. Nivelam, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pt 3-4 ore. Cand crema s-a intarit punem si glazura formata din ciocolata topita pe baie de aburi impreuna cu smantana pt frisca. Dam din nou la frigider prajitura pana crema se intareste. Portionati si serviti.

Sa va fie de bine!!!este o prajitura cu un blat nu prea pufos, pt mine a fost destul de uscat, iar daca ar fi sa o repet as pune doar 300 gr faina in blat...chiar daca am facut-o cu nuca de cocos proaspata nu a iesit aromata, as mai adauga la ea la fel ca si Laura cativa ml de lichior de cocos pt un plus de aroma...se poate face sirop din 500 ml lapte