Ca la mama acasa :) o placinta cu branza pe gustul tuturor !Se scot foile de placinta la temperatura camerei pana se decongeleaza.

Intre timp se da branza pe razatoarea mare, se amesteca cu smantana si ouale apoi se potriveste cu zahar dupa gust, in functie de branza, daca este mai mult sau mai putin sarata. Se adauga zaharul vanilat si se amesteca bine toate ingredientele.

Se pregateste tava (doua tavi) tapetata cu hartie de copt in care se aseaza un strat de baza al placintei format din 3-4 foi unse fiecare cu ulei. Se pune compozitia de branza si deasupra inca un strat din 4 foi unse.

La final se bate un ou cu care se unge suprafata placintei si se fac cateva gauri cu furculita din loc in loc.

Se da la cuptorul preincalzit pentru 30 min. la foc mediu.

Cand s-a rumenit frumos se face testul cu scobitoarea si este gata atunci cand nu mai ramane branza pe betisor.

Se scoate din cuptor, se unge intreaga suprafata cu apa rece si se acopera cu un prosop, cand s-a racit se scoate din tava si se portioneaza.

Se pot folosi si stafide in compozitia placintei sau orice alta esenta cum este cea de rom, vanilie sau lamaie.