reteta am vazut-o pe site-ul lalena.roCapsunile le spalam, le curatam bine si le punem intr-un bol mare. Peste capsuni adaugam zaharul si framantam bine cu mainile pana se dizolva zaharul. Lasam deoparte aprox. 30 de minute.

Intre timp spalam bine borcanele si le clatim cateva minute in apa fierbinte, la fel si capacele. Luam 2 cani din compozitia de capsuni cu zahar si turnam intr-o craticioara sau intr-un ibric mai mare (eu am pus intr-un vas ceramic).

Dam vasul pe foc mediu si amestecam in compozitie.

Cand incepe sa fiarba continuam sa amestecam si mai lasam aprox 7-8 minute. Se va observa cum gemul incepe sa se ingroase.

Facem focul mic si mai lasam inca 2 minute pana cand spuma va scadea.

Pe fundul fiecarui borcan punem cate un varf de cutit de sare de lamaie apoi turnam gemul fierbinte.

Facem testul cu picatura de gem pe o farfurie alba. Daca are o culoare mai deschisa(un roz) si are o consistenta subtire inseamna ca mai rebuie lasat la fiert cateva minute, daca are culoarea mai inchisa si are consistenta mai groasa atunci este gata.

Continuam sa luam cate 2 cani de capsuni si procedam la fel ca mai sus pana cand terminam toata compozitia. Dupa ce am pus gemul in borcane, strangem bine capacul si punem borcanele cu capacul in jos pe un prosop si le lasam la racit.

Daca borcanul nu se va umple de la prima tura de gem, ii punem capacul si completam cu urmatoarea tura, iar cand este plin il intoarcem cu capacul in jos.

Le lasam la racit acoperite cu un prosop pana a2a zi, dupa care le depozitam in camara.