Una din supele mele preferate inca din copilarie. O fac mereu asa cum obisnuia sa o faca bunica si iese la fel de buna...o supa ideala intr-o zi torida de vara.

Alegem salata verde, o spalam bine si rupem frunzele mai mari in jumate . In oala punem putina apa la fiert ( nu multa) cu o lingura de untura de porc si tocam usturoiul matunt. Cand da in clocot adaugam salata si lasma sa foarba cateva minute pana se inmoaie (dar nu exagerat de mult). Intr-un bol amestecam smantana cu 1 lingura de faina si turnam putin din supa de pe foc, amestecand cu un tel bine, sa nu se branzeasca smantana. Adaugam la salata si amestecam bine, dand focul la minim. Gustam de sare si aduagam putin otet dupa gust.

Cand da in clocot aduagam un ou si amestecam bine (sa iasa zdrentuit), apoi spargem cele 4 oua ramase, in locuri diferite si lasma sa fiarba la foc mic cca 3-4 minute. Apoi amestecam usor . Stingem focul si acoperim .