Detalii Ciorba din cap de vitel cu spanac, orez si tarhon
Aceasta reteta o stiu de la mama mea, este o ciorba racoroasa de nu te mai saturi, daca nu credeti incercati si veti vedeaSe spala bine capul de vitel si se pune la fiert in apa cu o lingurita de sare .
Se lasa sa fiarba incet si se spumeaza din cand in cand .
Curatam ceapa si o taiem marunt .
Spalam spanacul si il taiem fasii .
Spalam orezul si il lasam in apa rece la innflorit .
Cand carnea este fiarta strecuram zeama si lasam capul la racit .
Zeama se pune la fiert, adaugam ceapa si spanacul .
Carnita de pe capul de vitel o taiem bucatele si o adaugam in oala cu ciorba .
Batem ouale cu smantana si zeama de la o lamaie, punem 2 polonice de ciorba peste ouale batute, amestecam sa se omogenizeze , apoi turnam peste ciorba .
Adaugam orezul, tarhonul si patrunjelul taiate marunt .
Condimentam cu piper si vegeta si mai lasam sa dea cateva clocote,Se serveste cu smantana si ardei iute .
Pofta buna !!!Cand se adauga smantana si oul se da focul foarte incet pentru a nu se branzi ciorba .