Macroul, unul din pestii preferati! De obicei il mancam la gratar sau prajit, cu mamaliguta si usturoi, dar de data asta am preferat sa il pregatesc cu legume, la cuptor. Delicios!Ceapa se toaca solzisori, morcovii rondele,dovleceii cubulete, iar usturoiul se zdrobeste. Se pun toate la calit in ulei, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba inabusit impreuna cu foaia de dafin pentru cca 10 minute.

Fileurile se taie pe jumatate pe lat, apoi fiecare bucata se taie pe lung in trei fasii. Se condimenteaza cu sare, piper si boia afumata si se formeaza mici rulouri care se prind cu scobitori. Se pun la prajit rapid pe toate partile, apoi se dau deoparte.

Peste legumele aproape gatite se adauga fasii de rosii ( se taie pe jumatate si se scobesc de miez), cartoful taiat bucatele, otetul, sare si piper dupa gust.

Se toarna totul intr-un vas de cuptor,se presara marar tocat, iar deasupra se pun mini-rulourile de peste.

Se da vasul la cuptor ca sa scada sosul si sa se intrepatrunda aromele.

Pofta buna!