Nu stiu cine i-a spus sotului meu despre aceasta reteta,pentru ca eu nu am stiut ca se mai face si in acest fel, iar cand am ajuns acasa,m-a asteptat cu salata pusa pe platou si ornata frumos;trebuia sa-i fac poza!!Am fost foarte incantata si de gest dar si de gustul salate,asa ca am facut-o si eu si v-o recomand si voua.

Eu coc vinetele in tava de la aragaz in cuptor; este adevarat ca sunt putin cam negre dar nu ramane in bucatarie nici urma de mirosDeci cum spuneam, pun vinetele in tava in cuptor impreuna cu ardeiii;dovleceiii curatati de coaja si seminte,taiat cubulete,ii punem la fiert impreuna cu cartoful de asemenea curatat si taiat in douaVinetele coapte,curatate de coaja,le punem pe un tocator inclinat sa se scurga,la fel si ardeiii;strecuram dovlecelul si cartoful,dupa ce s-au racit,punem cartoful intr-un bol,il pasam,adaugam mustarul apoi mixam cartoful adaugand ulei;daca este prea groasa compozitia si mixerul se invarteste greu,eu am adaugat putin lapte,dar daca este post,puteti adauga apa de la fiert.

Dupa ce vinetele s-au scurs bine,le punem in blender impreuna cu dovlecelul,invartim putin apoi rasturnam intr-un castron,adaugam ceapa tocata marunt,sare si maioneza din cartof,omogenizam totul bine,mai potrivim de gust iar la sfarsit adaugam ardeiul kapia taiat in cubulete mici.

Lasam la frigider pana in momentul servirii.