Adica pe romaneste caracatita ala Luciana . Aceasta reteta provine dintr-un vechi sat italian de pescari Santa Lucia unde se pescuia multa caracatita .

In ziua de azi satul a devenit cartier al orasului Napoli . Aceasta reteta este traditionala si uimeste prin gusturile subtile obtinute cu ingrdiente simple .

Caracatita se dezgheata la temperatura camerei si se spala bine .

Patrunjelul se toaca si se amesteca cu jumatate din cantitatea de masline tocate, usturoiul tocat si capere . Sarati .

Cu compozitia de mai sus se umple saculetii caracatitei.

Cu ajutorul unei scobitori fixati gura saculetului ca umplutura sa nu iasa afara .

Puneti la prajit in ulei de masline micile caracatite .

Eu am ras uimita pentru ca am vazut pentru prima data cum tentaculele incep sa se miste, sa se rasuceasca si sa devina rosiatice . Culoarea lor, prajite este minunata si micile animalute parca au prins viata .

Adugati ardeiul iute taiat rondele,sare, piper si usturoi tocat .

Puneti restul de masline si capere .

Lasati sa mai fiarba 20 minute .

Spre sfarsitul fierberii adaugati si pulpa de rosii.

Scoateti scobitorile si serviti cu patunjel tocat .

Puteti servi acest preparat ca si gustare calda sau ca fel de baza cu o garnitura de orez sau paste .