Se face cu sirop de menta.

Blatul : Separam albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu sarea, apoi se adauga zaharul in ploaie si mixam pana se topeste. Untul se topeste impreuna cu ciocolata. Se lasa la racit.

Galbenusurile se amesteca cu untul si ciocolata (100 gr )racite, apoi le adaugam peste albusurile batute spuma, amestecand usor. Adaugam si faina impreuna cu praful de copt si omogenizam. Turnam copozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm, tapetata cu hartie de copt si coacem la foc mediu timp de aprox. 20 minute. Lasam la racit in cuptor.

Crema: Frisca se mixeaza. Se adauga siropul de menta si mascarpone si se amesteca.

Glazura:Se topeste ciocolata (300 gr) in lapte. Se lasa la racit cateva ore (4ore), pana se ingroasa. Dupa aceea se poate pune pe tort.

Se pune blatul pe o farfurie, se aseaza crema de menta, iar deasupra se toarna glazura de ciocolata.

Se tine la fridider cateva ore (8 ore-12 ore-de preferat peste noapte).