In ideea de a mai schimba gustul supelor/ciorbelor pentru BBk, m-am gandit astazi sa ii pregatesc o supa cu dovlecei in rolul principal. Si bine am facut, pentru ca a iesit o supa tare gustoasa si aromata fin cu busuioc proaspat.

Taiem dovleceii in cuburi potrivit de mari si ii asezam intr-un vas, ii stropim cu ulei si acoperim cu un capac pentru a fierbe inabusit (dovleceii isi vor lasa propriul suc).

Tocam restul legumelor dupa bunul plac si le adaugam peste dovlecei. Lasam sa se caleasca usor (mai mult vor fierbe) si le condimentam dupa gust. Adaugam supa de legume si fierbem la foc potrivit pana incepe sa clocoteasca.

Adaugam taieteii si continuam fierberea penrtu inca 5 minute aproximativ.

Presaram verdeturile proaspat tocate si o servim calda, desi, chiar si rece este deosebita! Pofta buna!Am gatit supa la multicooker, in 30 de minute a fost gata. In momentul in care incepe sa clocoteasca se adauga taieteii si se continua fierberea cam 5 minute, chiar daca programul abia a inceput numararea minutelor. In caz contrar va iesi o supa crema :DIdeal ar fi sa se foloseasca doar legume de gradina.

Taieteii sunt preparati in casa, uscati si pastrati frumos :)