Ricotta mi s-a parut branza ce in combinatie cu zahar aduce cel mai mult la gust cu branza dulce de vaci romaneasca ... Placinta a fost o bunatate si pentru aluat m-am inspirat de la placintele Gabitzei :X ( Gaby_d) ... (http://www.retete/retete/placinte-trandafir-cu-branza-si-marar-64512.html )Intr-un ibric punem laptele impreuna cu apa si untul dam la foc mic .

Amestecam pana ce untul s-a topit.

Adaugam 4-5 linguri cu faina si grojdia proaspata.

Amestecam bine si lasam circa 10 minute la crescut .

Intr-un bol punem restul de faina,zaharul,un varf de sare,drojdia uscata,ouale intregi si coaja rasa de lamaie.

Adaugam treptat amestecul cu lapte si incepem sa framantam adaugand uleiul de masline putin cate putin . Framantam cel putin 10 minute.

Obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Acoperim bolul si dam la rece.

Intre timp pregatim umplutura : Punem ricotta intr-un bol si amestecam bine cu zaharul,ouale si stafidele stropite cu esenta de rom.

Scoatem aluatul de la rece si il impartim in 3 bucati .

Fiecare parte de aluat o intindem cu ajutorul unui sucitor in foaie subtire.

Punem din compozitia cu branza si rulam .

Procedam astfel cu fiecare bucata de aluat in parte si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina ) .

Ungel placinta cu uol batut si dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce placinta se rumeneste frumos la suprafata.

Lasam sa se raceasca si dupa preferinta pudram cu zahar pudra . DELICIOASA !!! :)