Am vazut la Cristina (Panacris) si am zis sa incerc si eu sa vad daca tine cu otetul meu universal.

Am pus si in congeletor pentru siguranta! :))))Eu am pus doar 3 borcane sa vad daca tine, restul a luat calea congelatorului.

Ardeii capia si ardeii se coc pe tabla si se pun intr-o oala cu capac presarati cu sare grunjoasa, pentru a se curata mai usor.

Se pun in oala pe rand cum se coc si se presara cu sare.

Se curata de pielita, cotoare si seminte si se pun la scurs.

Se taie in bucati potrivite si se pun in borcane.

Otetul cu apa si restul ingredientelor se pune la fiert si dupa ce clocoteste se lasa 3-4 minute si se stinge focul. Oala trebuie sa aiba capac.

Borcanele se pun pe cutite si se invelesc in prosoape ude pentru a nu se sparge la umplere.

Se pune otetul fierbinte in borcane.

Se scoate aerul, se completeaza pana sus si se pun capacele.

Se invelesc borcanele in ziar, se pun intr-o cratita cu apa la fiert pentru 30-40 minute.

Se scot si se pun sub patura la racit pana a doua zi.

Se pun in camara.

Se poate face orice cantitate de otet pastrand proportiile.