Un desert simplu de preparat si se potriveste toate bine cu anotimpul.

Foile de strudel se lasa la dezghetat la temperatura camerei de cu seara.

Merele se spala si se dau prin razatoarea mare,apoi intr-o tava 45/40cm o tapetam cu hirtie de copt.

Luam cite o foaie, o ungem cu o pensula cu ulei apoi punem cea de a doua ungem din nou.

La capatul foilor punem merele , peste care presaram o lingura de gris ( sau pesmet), putina scortisoara si 3 linguri zahar apoi rulam si asezam in tava, astfel se repeta operatiunea pina la terminarea foilor, vom obtine 6 rulouri de strudel, ultimile doua vor avea 3 foi( in pachet am avut 14 foi).

Ungem fiecare rulou cu putin ulei apoi cu iaurt.

Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade si lasam 40 min. Cind sunt frumos rumenite scoatem tava, o acoperim cu un servet de bucatarie( ca foile sa se inmoaie bine)Apoi dupa ce s-a racit bine pudram cu zahar farin si portionam.

Pofta buna! Si spor la preparat.

Se poate face cu dovleac,btinza dulce, mac, visine, prune,mere,caise,piersici. Si ca aperitiv cu carne si brinza sarata