Am dat o fuga pana-n...

Polonia pe blogul Ancutei,ca m-a impins pacatul sa deschid facebook-ul.....uite asa isi face omul de lucru cand il mananca.....curiozitatea..

Aluat : Intr-un castron se pune faina cernuta,se face o adancitura in mijloc,se pune drojdia faramitata cu 2 linguri zahar,un praf de sare si putin lapte caldut,se amesteca si se lasa sa creasca cca 10 min.

Dupa ce a crescut turnam restul de lapte amestecat cu zaharul si zaharul vanilat si se framanta bine.

Untul se topeste si se lasa sa se raceasca un pic,nu se pune fierbinte,se incorporeaza untul in aluat si se framanta bine pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Se lasa la crescut la loc calduros cca 1 ora.

Dupa ce a crescut framantam un pic aluatul sa scoatem aerul din el,il impartim in doua parti egale.

Intindem o foaie dreptunghiulara peste care intindem jumataete din untul cu zahar frecat bine.

Pliem foaia pe jumatate si apoi taiem fasii late de cca 2 degete,fiecare fasie o crestam pe orizontala fara sa despicam pana la capat,apoi impletim si formam covrigul cum seva vedea in imagini.

Asezam covrigii intr-o tava cu hartie de copt si ungem cu galbenusul amestecat cu lapte.

Dam tava la cuptorul preincalzit pana incep sa se rumeneasca frumos.

Siropul : Mierea cu apa pe foc pana sedizolfa mierea,nu trebuie sa fiarba.

Cand scoatem covrigii din cuptor turnam siropul peste ei.

Eu am folosit sos de ciocolata,l-am turnat peste covrigii calzi,al meu baiat nu e prieten cu mierea...