O dulceata aromata .

Spalam dovleacul, il curatam de coaja si il taiem cubulete mai mici .

Presaram putina scortisoara, amestecam bine, apoi punem dovleacul intr-o tava pe hartie de copt .

Dam tava la cuptor pentru 20 de minute .

Amestecam din cand in el usor, sa nu il sfaramam, pentru a se coace uniform si pentru a nu se arde pe o parte .

Dupa ce l-am scos din cuptor ( s-a inmuiat, pastrandu-si forma) il cantarim .

Stoarcem portocale pana obtinem cantitatea necesara (2-3 in functie de cat de zemoase sunt)Punem intr-o craticioara zeama de portocala, dovleacul, zaharul si continutul plicului de Gelfix . Amestecam si punem cratita la foc . Din momentul in care fierte il lasam 3 minute, amestecand continuu . Punem dulceata in borcane curate si uscate, punem capacele si intoarcem borcanele pe capac .

Dupa ce s-a racit etichetam borcanele si le punem in camara .