Cu ocazia aceasta mi-am testat noua achizitie din camara bucatarasului,tava rotunda de ceramica.

Mai intai curatam cartofii si ii taiem in cubulete mici.

Ii punem la fiert cu apa si sare.

Dupa ce au fiert ii lasam sa se raceasca putin.150 g cascaval il taiem in cubulete si impreuna cu cartofii fierti, ii punem intr-un castron.

Separat taiem ceapa marunt,gogosarul cubulete si carnea tot cubulete,pe toate le punem intr-o tigaie cu ulei incins si le calim timp de 10-15 min.

Cand s-au calit le scoatem din tigaie,avand grija sa le scurgem bine,le adaugam peste cartof si cascaval,potrivim de sare si piper.

Galbenusurile le amestecam cu smantana si apoi le punem in castron omogenizand bine.

Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare si apoi le incorporam in compozitie,avand grija sa amestecam cu miscari lente.

Intr-o tava rotunda de ceramica punem bucatele de unt,apoi turnam compozitia,deasupra punem cascavalul ras si dam tava la cuptorul preincalzit,la foc moderat,cca 30-35 min. Se serveste atat calda act si rece.