Prajitura asta am pregatit-o special pentru Mitinita si maruntele ei, care isi anuntasera vizita la noi saptamana trecuta. Dupa parerea mea, a iesit tare buna, usor insiropata, nici foarte dulce, cu o crema usoara de mascarpone, capsuni si afine si niste dungi de ciocolata pe deasupra. Cum maruntelele nu credeau ca am ascuns capsunele si afine prin crema, le-am poftit sa se convinga. :))Am pregatit un blat pandispan cu cacao:Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, dupa care am adaugat uleiul, apa, cele 3 linguri de cacao, esentele si faina(plus praful de copt). Albusurile le-am batut spuma si le-am incorporat usor in crema. Am pregatit o tava de 30/40 cm: am uns-o cu unt si am tapetat-o cu hartie de copt. Am turnat compozitia in ea si am pus tava in cuptor pana s-a copt blatul.

E gata cand trece testul scobitorii. :)Crema am preparat-o foarte usor, de asemenea: am pus intai gelatina la inmuiat in apa. Am mixat mascarpone cu smantana si mierea de albine, am adaugat gelatina, iar la final fructele.

Dupa ce blatul s-a racit, l-am insiropat si am intins peste el crema. L-am pus in frigider peste noapte.

Glazura de ciocolata am pregatit-o a doua zi, de dimineata: am pus smantana intr-un vas pe foc, am adaugat ciocolata rupta in bucati si am amestecat pana s-a topit ciocolata. Am adaugat si un cub de unt si l-am incorporat in crema. Am scos prajitura pe un platou, am taiat cuburi pe care le-am distantat si am turnat glazura cu o lingura, formand dungi de ciocolata pe suprafata alba a prajiturii.pentru ca blatul sa fie pufos adaugati albusurile usor in compozitie; in crema eu am pus miere de albine, dar o puteti inlocui cu zahar, daca doriti; de asemenea cantitatea de miere nu e obligatorie, mai adaugati daca preferati crema mai dulce sau chiar micsorati-o; daca glazura de ciocolata nu vi se pare suficient de fluida pentru a decora prajitura, mai adaugati smantana in ea.