Un aluat grozav de foietaj facut in casa, o reteta extraordinara pentru care ii multumesc lui Ruxy >:dIntr-un castron, punem 350 gr faina si un praf de sare. Amestecam cu o furculita sa se distribuie sarea, apoi adaugam uleiul si apa. Eu am folosit mixerul cu brate de aluat si am mixat pana am obtinut un aluat elastic. Untul moale si cu restul de faina il mixam in alt castron pana la omogenizare. Pe o planseta, presaram faina, taiem aluatul in doua, intindem cate o foaie de aluat si intindem deasupra in strat egal compozitia de unt. Rulam foile, le punem intr-o folie alimentara si dam aluatul la frigider. Eu l-am tinut pana a doua zi, dar cred ca e suficient sa il tineti cateva ore.

Merele le-am spalat si le-am ras. Am adaugat un pic de zahar si apoi le-am pus la calit in putin unt, in wok. Le-am lasat pe foc cat sa scada sucul lasat de mere, apoi am dat deoparte si am adaugat nuca macinata. Am amestecat si am lasat sa se raceasca. A doua zi, am scos aluatul de la frigider, l-am intins cam la jumatate de cm grosime. Am taiat fasii mai lungi,mai scurte, le-am crestat cu ajutorul rolei speciale, am pus umplutura de mar, am presarat scortisoara si am rulat.

Le-am asezat intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Am uns cu ou batut rulourile. Le-am mai dat 10minute la frigider, apoi le-am bagat in cuptor, la copt, la 200 grade, aprox. 20 minute. Dupa ce s-au rumenit, le-am scos de la cuptor, am lasat un pic sa se raceasca, apoi le-am pudrat cu zahar si am servit cu un ceai verde.

Parfum de toamna intr-un aluat minunat.

Multumesc inca o data, Ruxule! >:D