Reteta acestui desert cu fructe am descoperit-o intr-o emisiune culinara, de pe Euforia; nu mai retin cum se numea emisiunea, mi-am notat in caiet doar reteta, fara alte amanunte.

In reteta originala s-au folosit zmeura, afine, coacaze, mure si cirese. Eu am pus doar zmeura, adica ceea ce aveam in casa.

Amestecam galbenusurile cu zaharul, la bain marie; adaugam sampania si amestecam cu telul pana se ingroasa compozitia.

In forme mici (eu am folosit pe cele de silicon, pentru briose) asezam fructele, iar deasupra turnam cam trei lingurite (chiar linguri, in cazul meu) din compozitie.

Introducem formele in cuptorul preincalzit, la 180 de grade. Le-am scos dupa ce au trecut testul scobitorii (iar nu pot spune cat le-am lasat in cuptor, oricum, vreo 25 de minute tot au stat la copt).

Am indraznit sa le pudrez cu zahar. Si le-am garnisit cu alte cateva boabe de zmeura.