Dizolvam drojdia in 3-4 linguri de apa,presaram o lingurita de zahar deasupra ei si 2 linguri de faina. Amestecam usor si lasam la cald sa creasca.

Restul de faina o cernem intr-un vas adanc,adaugam laptele caldut (apa),sarea,zaharul si zaharul vanilat.

Cand maiaua a crescut o adaugam in vas,adaugam si margarina topita usor.

Framantam pana se dezlipeste de pe degete,formam o sfera si o lasam la cald sa creasca cca 45 de minute.

Dupa acest timp,intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara,cu grosimea de 0,5 mm.

Presaram peste foaie scortisoara pudra si zaharul vanilat.

Rulam usor,apoi taiem cu ata spirale late de 1 cm.

Le asezam la distanta una de cealalta pe tava de copt, in care am asezat hartie de copt.

Le ungem cu margarina topita si coacem spiralele cca 12-15 minute.

In acest timp pregatim sosul:-Intr-o craticioara adaugam apa,zaharul si afinele zdobite usor cu furculita.

Lasam sa fiarba 10 minute,apoi adaugam amidonul dizolvat in doua lunguri de apa rece.

Mai lasam sa fiarba 5 minute,pe foc pana se ingroase usor.

Dupa ce s-au copt spiralele le asezam pe platou,le stropim cu sos si afine.