Daca zilele trecute v-am adus reteta de paste colorate in casa, nu puteam sa las sa treaca sa nu fac si raviolii umpluti. Am ales o umplutura simpla de branza cu busioc, la care am adaugat un sos fin cu branza Roquefort (branza din lapte crud de oaie cu mucegai nobil)...

Daca aveti discurile de raviolii gata facute, totul dureaza extrem de putin. Daca faceti pastele in acelasi timp, timpul de pregatire se schimba...si rabdarea se pierde, in cazul meu...:)))Pentru umplutura: se da branza pe razatoarea cu gauri mari si se amesteca cu pasta de busuioc, in cazul meu. Daca aveti frunzele proaspete, le tocati marunt, le adaugati la branza razaluita, adaugati si 2-3 linguri ulei de masline si amestecati. Nu necesita sa adaugati sare pentru ca branza este sarata...

Pentru asamblare ravioli: in discul de aluat de raviolii se pune o lingurita de umplutura. Va puneti la indemana un paharel cu apa, inmuiati degetul in apa si umeziti marginile discului de raviolii. Suprapuneti marginile una peste alta, puneti raviolii in forma speciala si strangeti pentru a se lipi marginile. Daca nu aveti o forma speciala, apasati marginile cu o furculita...

Pentru sos: intr-o craticioara cu fund dublu puneti laptele condensat si branza. Zdrobiti putin branza cu furculita si puneti vasul pe foc. Lasati sa dea in clocot si amestecati mereu pana se dizolva branza Roquefort. Separat, intr-un bol, diluati amidonul(putin, maxim jumatate de lingurita) in cateva linguri apa rece. Dupa ce laptele condensat a fiert impreuna cu branza (1 minut este suficient) adaugati amidonul alimentar diluat. Potriviti de sare si lasati pe foc pana sosul se ingroasa, 1-2 minute. Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Cand apa clocoteste se adauga raviolii umpluti si se lasa sa fiarba 3-4 minute. Se scot cu o spumiera, se aseaza pe o farfurie, peste raviolii se mai pun cateva firicele de branza razaluita, iar alaturi se serveste cu sosul de branza. Se rasnesc cativa fulgi de chili deasupra si se servesc imediat.

Sa va fie de folos!!ravioli se servesc imediat dupa fierbere... umpluturile si sosul pot sa varieze in functie de preferinte si gusturi se pot fierbe si la steamer, dar mie mai mult mi-au placut fierti in apa