Prajitura Carpati este o prajitura fina,delicioasa! Este din categoria prajiturilor cu foi coapte pe dosul tavii;)Intr-un vas bun pentru framantat pune faina.

Adauga ouale,zaharul,laptele,uleiul,amoniacul si aromele .

Framanta pana la obtii un aluat nu foarte vartos.

Imparte aluatul in 5 si lasa sa se odihneasca 10 minute.

Pregateste tava pe care o tapetezi cu hartie de copt.

Foaia o intinzi direct pe foaia de copt.

Tai foaia in doua si dai tava la cuptor,care a fost incins la 170 g.

Se tine in cuptor 10-15 minute(pana se rumeneste foarte usor deasupra).

La fel procedezi si cu celelalte foi.

Crema:Ia o cratita cu fundul gros sau tuci.

Zaharul se caramelizeaza,fara a se arde.

Cand zaharul este fluid,adauga faina lingura cu lingura amestecand repede.

Dupa ce faina este incorporata adauga laptele cald.

Atentie !Foloseste manusi pentru protectia mainilor.

Crema se fierbe pana se ingroasa,amestecand sa nu se prinda.

Lasa crema sa se racoresca si adauga untul taiat cuburi,amesteca pana la incorporarea untului.

Asamblare:Foaie,crema si tot asa pana la terminarea foilor.

Opreste putina crema pentru a glazura prajitura.

Dupa asamblare se pune peste prajitura o tava pentru a se presa foile.

O tai si o glazurezi cu crema ramasa.

Am folosit tava dreptunghiulara a aragazului. Inainte de a baga tava in cuptor am taiat foaie in doua,obtinand doua foi mai mici. Cu cat cuptorul este mai incins,cu atat tava se tine mai putin in cuptor. Foaia se lasa la racit pe hartia de copt. Laptele este bine sa fie cat mai cald.