Pentru azi va propun o friptura de porc.

Si nu una oarecare,ci una frageda,moale si suculenta.

In general,fripturile se fac usor si repede.

Asa a fost si cu aceasta friptura,iar rezultatul a fost pe masura pentru ca s-a mancat si mai repede.

Am ales o bucata de pulpa de porc.

De cu seara am pregatit o marinada din: un pahar de vin alb,un pahar otet,o cana de apa,3-4 foi de dafin,3-4 catei de usturoi,1 ceapa,sare,piper,cateva cuisoare.

Am pus pulpa in marinada,am acoperit-o cu un capac si am lasat-o asa pana a doua zi. Am scos pulpa din marinada si am uscat-o cu un servet absorbant.

Intr-o tigaie antiaderenta am incins un pic de ulei de cocos si am pus bucata de carne.

Am tras-o la tigaie pe ambele parti doar cat sa se inchida porii. Am pus carnea intr-o tava,am codimentat-o cu sare,piper,cimbru si am dat-o la cuptor.

Am tinut-o aprox.20min.astfel ca sa ramana mijlocul suculent. Cat a stat in cuptor am facut sosul de vin.

Zaharul l-am caramelizat,apoi l-am stins cu vinul.

Am lasat sa fiarba pana s-a topit tot caramelul.

Am stropit cu un pic de otet balsamic,am adaugat apa si am lasat sa fiarba la foc mic,pana a scazut.

Daca doriti mai groasa consistenta sosului,diluati o lingura de faina cu un pic de apa si adaugati peste sosul de vin.

Codimentati la sfarsit cu sare si piper din belsug. A fost delicios alaturi de friptura si cartofi duchesse.