Cu o zi inainte am facut un pui intreg la cuptor. Ne-a ramas pentru a doua zi aproape jumatate de pui...

Cum pentru masa de pranz aveam programata alta mancare, am hotarat pe loc sa fac ceva ce poate fi servit in orice moment al zilei sau poate fi luat de pachet.

Aluatul, l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul la dospit la loc caldut aproximativ 30 minute.

Pentru umplutura:desprindem carnea de pe oase si o taiem cuburi cu un cutit. In vasul in care s-a prajit puiul punem un paharel de vin alb. Punem vasul pe foc si lasam sa se desprinda resturile de pe peretii vasului. Punem carnea intr-o tigaie, peste carne punem sosul cu vin, sosul picant si lasam totul pe foc pana se inmoaie bine carnea si aromele se intrepatrund. Adaugam si salata scursa de zeama de la borcan, amestecam si lasam sa se raceasaca. Din aluatul dospit rupem cate o buacata, o intindem in forma rotunda cu sucitorul, punem in mijloc 1 lingura din umplutura de carne, adunam marginile, formam o bila si o asezam in forme de silicon de briose. Dupa ce le-am facut pe toate, le lasam sa mai creasca 10-15 minute, apoi le dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-18 minute, pana sau rumenit frumos deasupra. Se servesc calde sau reci, simple sau cu salata si sosul preferat. Sa va fie de folos!!se pot face si sub forma de batoane sau chifle...mie in formele de briose mi se pare cel mai simplu...nu ai cum sa dai gres