Curatenie in frigider. Trebuie sa scap de niste masline verzi umplute cu ardei si cateva rosii uscate. Si vreo doua linguri de seminte ocupau locul intr-o pungulita. Imi place in ultimul timp sa prepar painici, chifle portionate. Am impresia ca daca stiu ca au in medie 50-100 gr, pot controla cantitatea mai usor de paine consumata. In prima faza dupa ce a dospit aluatul am prajit rapid de pofta vreo 6 placinte simple. Apoi am adaugat masline, rosii, busuioc, seminte si am mai obtinut 15 painici intr-o tava mareSe pune faina alba intr-un bol mare . In mijloc se face o adancitura in care se pune putina apa calda, drojdia, sarea, zaharul si se amesteca usor cu foarte putina faina . Se lasa sa dospeasca 10 minute dupa care se mixeaza 10 minute cu mixerul folosind paletele ondulate .

Acoperiti aluatul cu o folie alimentara unsa cu ulei si lasati sa dospeasca 30 minute intr-un loc caldut .

Cand aluatul a dospit, am facut de pofta 6 placinte simple la tigaie .

Am framantat din nou aluatul cu mana si am incorporat rosiile uscate, maslinele si busuiocul [ in prealabil taiate marunt].

Cu mana unsa cu ulei am format painici pe care le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt .

Am lasat sa creasca painicile in tava 15 -20 minute apoi le-am copt la cuptorul incalzit, intai la temperatura mare, apoi am la temperatura medie .

Le-am lasat sa se raceasca in cuptor astfel ele au ramas pufoase si moi.

Am servit painicile ca atare sau tartinate cu salata de icre .

Atentie !!! nu folositi decat putina sare in aluat . Maslinele adugate in general sunt foarte sarate .