Detalii Painici cu rosii uscate, masline si busuioc
Curatenie in frigider. Trebuie sa scap de niste masline verzi umplute cu ardei si cateva rosii uscate. Si vreo doua linguri de seminte ocupau locul intr-o pungulita. Imi place in ultimul timp sa prepar painici, chifle portionate. Am impresia ca daca stiu ca au in medie 50-100 gr, pot controla cantitatea mai usor de paine consumata. In prima faza dupa ce a dospit aluatul am prajit rapid de pofta vreo 6 placinte simple. Apoi am adaugat masline, rosii, busuioc, seminte si am mai obtinut 15 painici intr-o tava mareSe pune faina alba intr-un bol mare . In mijloc se face o adancitura in care se pune putina apa calda, drojdia, sarea, zaharul si se amesteca usor cu foarte putina faina . Se lasa sa dospeasca 10 minute dupa care se mixeaza 10 minute cu mixerul folosind paletele ondulate .
Acoperiti aluatul cu o folie alimentara unsa cu ulei si lasati sa dospeasca 30 minute intr-un loc caldut .
Cand aluatul a dospit, am facut de pofta 6 placinte simple la tigaie .
Am framantat din nou aluatul cu mana si am incorporat rosiile uscate, maslinele si busuiocul [ in prealabil taiate marunt].
Cu mana unsa cu ulei am format painici pe care le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt .
Am lasat sa creasca painicile in tava 15 -20 minute apoi le-am copt la cuptorul incalzit, intai la temperatura mare, apoi am la temperatura medie .
Le-am lasat sa se raceasca in cuptor astfel ele au ramas pufoase si moi.
Am servit painicile ca atare sau tartinate cu salata de icre .
Atentie !!! nu folositi decat putina sare in aluat . Maslinele adugate in general sunt foarte sarate .