Ciocolata neagra a fost cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri ca fiind un afrodiziac desavarsit. Se spune ca zeitele din toate timpurile se rasfatau cu ciocolata, si cu ajutorul ei isi prindeau in mreje victimele , aceasta facandu-le mult mai seducatoare. Si mai aproape de timpurile noastre, era consumata doar de cei din inalta societate. Azi, cu totii avem acces la ea si o savuram destul de frecvent. Nu-i asa? :) Ce spuneti de niste trufe extraordinare, dulci dar si picante?Am incalzit smantana si untul pana cand am vazut ca incepe sa fiarba. Am luat cratita de pe foc, am adaugat ciocolata, untul de arahide si fulgii de chilli, apoi le-am omogenizat bine. Am pus ciocolata la rece pentru a o putea modela mai apoi. In 20 de minute a fost perfecta pentru a crea trufele. Este bine sa ne protejam mainile cu manusi pentru a nu ne manji prea tare. Eu am folosit unele chirurgicale. NOI, bineinteles. Cred ca-i defect profesional. :)) Am tavalit trufele in pudra de roscove si le-am dat iar la rece. Despre decor pot sa va spun ca nu a fost cea mai usoara experienta a mea. Poate si pentru faptul ca a fost prima oara cand l-am realizat. Dar am sa va explic un pic cum se face. Avem nevoie de hartie de copt alba. Pe aceasta desenam modelul dorit, insa este foarte important sa cream cat mai multe legaturi din ciocolata pentru a nu risca sa rupem decorul. E o munca migaloasa. Dupa cum se vede, am folosit cornete din hartie de copt pentru decor si am umplut spatiile de la baza cosului cu ciocolata alba. Pentru asta am folosit reteta de ganache. In continuare, hartia decorata va fi inconjurata pe un suport ( poate fi o sticla infasurata la baza cu o alta foaie de copt ). Astfel, ciocolata va fi pozitionata intre foile de hartie. Se pune decorul la rece pentru ca ciocolata sa se fixeze. Dupa aceea, indepartati usor si cu grija hartia de la exterior, apoi sticla, iar la final va ocupati de foaia cu care a fost tapetat suportul. Puteti sa umpleti cosul cu frisca si fructe ori cu creme, dupa preferinta. Un delicios piure de castane ar putea fi o alta idee. Va doresc spor la treaba! :)