Am participat la concursul lansat de cei de la SunFood cu aceasta delicioasa placinta. Sper sa va placa si voua.

Intr-un bol se sparge un ou, iar la celalalt se separa galbenusul de albus. Se pastreaza jumatate din galbenus pentru uns aluatul, iar restul de ou se pune peste cel din bol. Se presara putina sare peste ele si se amesteca bine, apoi se adauga smantana si faina amestecata cu praful de copt. Se scurg boabele de porumb si se adauga peste compozitie.

Feliile de gogosar se taie cubulete, iar ceapa solzisori si se adauga peste celelalte ingrediente.

Fileul de ton se pune cu ulei cu tot. Se amesteca bine totul si se mai adauga piper si sare.

Foaia de aluat se intinde putin si se imbraca cu ea peretii interiori ai unei forme termorezistente. Se adauga ingredientele amestecate peste aluat si se aduc marginile aluatului catre interior. Se unge aluatul pe margini cu galbenusul de ou diluat cu lapte si se presara seminte de chimen. Se pune crenguta de rosii in centrul placintei si se da vasul la cuptor pana se rumeneste frumos.

Se serveste alaturi de castraveciori murati sau cu ketchup.

Pofta buna!