Am descoperit in ultimele zile tot felul de retete de Pasca, care mai de care mai atragatoare. Doua dintre ele mi-au atras atentia: una fara aluat si una cu ciocolata. Am sa le incerc, cu siguranta, dar parca de Sfintele Sarbatori de Paste tot pasca traditionala mi se pare mai potrivita. Ma poarta in timp, ma face sa-mi amintesc frumoasele sarbatori petrecute in familie. Cand eram micuta, imi placea tare mult sa stau pe langa mama sa impletesc aluatul si sa gust din branza dulce cu stafide. Iata ce va propun:Mai intai de toate am framantat aluatul. Intr-un castron incapator am cernut faina si am amestecat-o cu drojdia uscata. Separat, intr-un alt castron am amestecat branza cu restul ingredientelor.

Am facut o adancitura in faina din celalalt castron si am turnat in ea maglavaisul.

Am framantat pana cand am obtinut o coca densa si elastica. Am lasat-o sa dospeasca aproximativ 45 de minute in loc cald.

In timp ce aluatul a dospit m-am ocupat de umplutura.

Am separat ouale. Am pus albusurile deoparte.

Intr-un castron incapator am amestecat branza cu restul ingredientelor, obtinand o crema de branza fina si aromata.

Dupa ce aluatul a dospit batem si albusul spuma tare si il incorporam usor in crema de branza.

Am impartit aluatul dospit in 3 parti egale. O parte am intins-o si am asezat-o pe fundul tavii. Celelalte doua bucati de aluat le-am impletit si am realizat marginea pastii.

Am pus umplutura de branza in pasca, apoi am uns-o cu grija cu un ou batut. Am mai lasat-o sa dospeasca 15 minute timp in care am incins cuptorul.

Am copt-o 20 de minute la 170 de grade, apoi am crescut temperatura cuptorului la 180 de grade si am mai lasat-o aproximativ 10 minute. Este o pasca umeda, cu miros si gust imbietor. Este apreciata de toata lumea pentru faptul ca nu este seaca/uscata. Paste cu lumina si liniste in suflet!