Se spala gogosarii, se indeparteaza cotoarele si se umplu cu struguri albi si negri Se prepara un sos din 1 l otet de 9 grade, 3 l de apa, 4 lg sare, 500g zahar, foi de dafin si piper. Se da in clocot apoi se toarna peste gogosarii aranjati in borcan. Mierea (250g) se adauga atunci cand compozitia este temperata. Se completeaza cu seminte de mustar. Se sigileaza si se depoziteaza la intuneric. Dupa 7-8 zile se pot consuma.

Se spala gogosarii, se indeparteaza cotoarele si se umplu cu struguri albi si negri Se prepara un sos din 1 l otet de 9 grade, 3 l de apa, 4 lg sare, 500g zahar, foi de dafin si piper. Se da in clocot apoi se toarna peste gogosarii aranjati in borcan. Mierea (250g) se adauga atunci cand compozitia este temperata. Se completeaza cu seminte de mustar. Se sigileaza si se depoziteaza la intuneric. Dupa 7-8 zile se pot consuma. Cantitatea de lichid o puteti micsora (numai sa pastrati proportiile) in functie de cati gogosari vreti sa puneti.