Salata de boeuf este o reteta pe care fiecare gospodina stie sa o pregateasca dar am vrut sa va spun modul de a se pregati aici in Banat.

MOD DE PREGATIRE: Intotdeauna cand fac salata de boeuf profit sa fac si o supa faina.

Intr-o oala de 5 l se pune la fiert apa cu un praf de sare, carnea de vita si pui, pana lasa o spuma deasupra.

Se i-a si atunci se adauga cate 3 linguri de apa rece pentru a determina sa iasa aceea spuma alba deasupra. Se pun morcovii curatati si spalati, o ceapa, si condimente.

Se lasa la foc mic pana s-au fiert. Intre timp se pun cartofi la fiert.

Dupa ce au fiert, morcovii, carnea si cartofii se taie marunt. La fel se procedeaza si cu castravetii murati. Separat fac maioneza din 2 galbenusuri, mustar si treptat ulei pana cand ajungeti la cantitatea de maioneza dorita.

Se amesteca toate legumele, se adauga maioneza, se omogenizeaza bine si apoi se decoreaza dupa preferinta.

Pofta buna!!se poate adauga Hellas, pentru a acrii salata.