Si a implinit iubita mea cea mica, Maria, 15 ani (sa ne traiasca!). Nu si-a dorit tort, nici sa o sarbatorim pentru ca suntem in febra examenului de capacitate. In schimb, a dorit aceasta minunata prajitura, pe care am si executat-o! M-am inspirat din reteta bucatarasului vio_dreams, http://www.retete/retete/prajitura-tosca-53962.html, careia ii multumesc pe aceasta cale pentru minunatul ei Caiet cu retetePornim cuptorul la 180 de grade, Pregatim o tava (25x38 cm, a fost a mea): o ungem cu unt/margarina si o tapetam cu faina.

Blatul. Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin ferme. Se adauga zaharul si mixam la viteza mare pana obtinem o bezea tare si lucioasa ca nu cade din vas. (Acum renuntam la mixer si folosim o paleta, nu ca mine :D )Adaugam macul si cocosul. Omogenizam usor. Apoi adaugam si faina si amestecam de sus in jos (pale-pale), incercand sa nu scoatem aerul din compozitie.

Punem compozitia in tava pregatita si nivelam. Dam la cuptor aproximantiv 20 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Blatul trebuie sa se rumeneasca usor. Il scoate din cuptor si il lasam sa se raceasca de tot.

Crema. Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin o crema groasa. Adaugam si zaharul vanilat sau esenta de vanilie. Le punem intr-un vas si adaugam peste ele laptele caldut amestecat cu praful de budinca. Punem pe foc pana incepe sa se ingroase usor. Atentie, se amesteca tot timpul ca sa nu se lipeasca de fundul vasului. Daca in momentul in care trecem lingura prin crema se vede fundul vasului, crema este gata. Lasam deoparte sa se raceasca de totMixam margarina, lasata la temperatura camerei, pana se spumeaza. Adaugam crema racita putin cate putin pana o incorporam pe toata. (E delicioasa!). Intindem crema peste blatul rece.

Siropul. Se pune zaharul intr-o craticioara si se amesteca tot timpul pana se caramelizeaza. Se trage de pe foc si se adauga apa. Apoi se pune inapoi pe flacara. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, luam de pe foc si se adauga, optional, un plic de cappuccino. Se racoreste un pic. Apoi se trec biscuitii rapid prin sirop si apoi ii asezam peste crema pana acoperim toata suprafata.

Glazura. Se rupe ciocolata si se amesteca cu frisca lichida pe foc pana se topeste ciocolata, fara sa fiarba! Se racoreste un pic si apoi se toarna glazura deasupra prajiturii.

Se lasa prajitura la frigider peste noapte.

Este absolut delicioasa!Tava se poate tapeta cu hartie de copt. Se poate folosi untul in locul margarinei. Biscuitii se pot insiropa cu cafea, dar copiii mei prefera varianta cu zaharul caramel. Sa nu va luati dupa calitatea pozelor! Este o prajitura absolut delicioasa si aspectuoasa.